Wat moet er op de homepage staan van een website?

Wat moet er op de homepage staan van een website?

Je wil de bezoeker op de website verleiden om met jou in zee te gaan, maar hoe doe je dat? Bezoekers nemen binnen twee seconden een beslissing over het al dan niet blijven op een website. Wat moet er op de homepage staan van een website, zodat de bezoekers niet vertrekken.

Wat doe je als bedrijf?

Op de homepage van de website wil je geen monoloog houden met saaie informatie over jezelf. De bezoekers willen niet veel tekst zien op de homepagina, maar duidelijk zien wat je doet als bedrijf. In een korte tijd een sterke eerste indruk maken. De bovenkant van de website is jouw visitekaartje & design dit is het eerste wat je vertelt aan de bezoeker. je wilt iets vertellen wat nieuwsgierigheid opwekt. 

Welke problemen los je op voor de bezoeker?

Met een product of dienst los je een probleem op voor de bezoeker op jouw website. Benoem exact het probleem of de vraag waar de bezoeker met rondloopt op de homepage van jouw website. waarin ben jij uniek? Je wilt dat de bezoeker direct raakvlakken ziet. Laat niet alleen maar iets van jezelf zien. Je wilt dat de bezoeker zich gezien voelt door jou.

Waarom moet de bezoeker daarvoor bij jou zijn?

Schrijf voor jezelf op wat je doet. Ga er daarna eens over nadenken. Ik heb dit nou opgeschreven. Kan je het nog korter nog bondiger beschrijven? Kan je nog beter dat probleem benoemen? Als je dat gehad hebt. Kan je de tekst nog wat leuker maken voor de bezoeker. Dan kan je ook makkelijk vertellen waarom de bezoeker voor jou moet kiezen. Maar waarschijnlijk heeft de bezoeker de keuze al gemaakt, doordat de juiste informatie op de homepage staat van jouw website.   

Conclusie

Kortom, de aandachtsboog van internetgebruikers is kort, omdat ze gewend zijn aan snelheid en gemak. Als een website niet onmiddellijk de juiste signalen uitzendt, kunnen bezoekers snel hun interesse verliezen en verder gaan naar een andere site die hun verwachtingen beter lijkt te weerspiegelen. Het is daarom cruciaal om de eerste indruk te benutten en de bezoekers meteen te overtuigen dat ze op jouw website moeten blijven.   

Wil je jouw website gratis laten roasten? Neem dan contact met ons op.

Let’s create together!

Wij bedenken creatieve designs voor grote en kleine merken. Dat doen we niet alleen, maar samen met jou. Jij en jouw bedrijf zijn het uitgangspunt, daar borduren wij op verder. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf/merk kunnen betekenen? We maken graag kennis met je.

Afspraak maken

Instagram

Learn more about our happy brand
Op Instagram delen we projecten en nieuwtjes.